Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-05-30

Vad påverkar lukten i kupéutrymmet?

På en varm sommardag brukar dem flesta känna av att det luktar väldig illa i kupen. Men vad är det som gör det luktar illa? Här beskriver vi lite vad orsaken kan vara. Dem flesta köper doftgran för att det ska lukta gott. Men det är precis som när du kommer hem efter en svettig dag och du hinner inte duscha. Du är stressad att komm iväg så du byter om snabbt och spraya dig med parfym för du ska lukta gott. Men problemet är att din svett finns fortfarande kvar. 

 

Vad påverkar lukten i kupéutrymmet?

Dammpartiklar, pollen och andra föroreningar samlas och fastnar i AC-systemet. Detta gör att bakterier, svamp och mögel bildas i AC:n då det är en perfekt miljö för dessa. Inom tid kan dessa börja lukta illa. De dåliga lukterna cirkulerar i kupén och sätter sig i sätena, innertaket och i bagageutrymmet m.m. Dessa lukter är sura och icke angenäma att andas in, varken för dig som förare eller för dina medpassagerare. Blöta hundar avger en viss lukt som biter sig fast i sätena och i lastutrymmet.

 

Inpyrd röklukt är något annat som inte luktar speciellt gott.

Några andra exempel som också orsakar dåligt lukt i kupén är spyor och svett samt spilld mat och dryck.

 

Hur påverkar dåliga lukter fordonets förare och passagerare?

Att färdas i ett fordon med dålig lukt kan orsaka illamående samt andra obehag. Körupplevelsen blir mindre angenäm och det känns helt enkelt inte behagligt att färdas några längre sträckor i ett fordon som luktar illa. Vid eventuell försäljning av ditt fordon kan dåliga lukter göra ditt fordon svårsålt.

 

Wynns har en kanon produkt som ni borde testa.  
Wynn´s Clean-Air tar bort dåliga lukter genom att bryta ner de illaluktande molekylerna och neutralisera bakterier. Du får en väldoftande och fräsch kupé. 

 

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×