Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-02-14

10 tips för dig som ska sälja bilen!

Funderar du på att sälja din bil? Här har du lite tips om hur du kan få mer uppmärksamhet på din bilannons. Och förhoppningsvis leda till affär. 

Att sälja bil kan både vara lätt och svårt. Det kan beror på många faktorer. Unika/sällsynta och bra utrustade bilar är oftas mest populära och går oftast rätt snabbt att sälja. Vanliga vardagsbilar brukar ta lite längre tid och jobb då det oftas finns mer att välja för köparen.

Men för att bäst nå ut till en spekulant är det rätt viktigt att se till att få bilen så attraktivt som möjligt. En bra annons med mycket info om bilen samt bra bilder visar att du är en seriös säljare än dem som bara lägger upp en fattig bild och 2 rader text.

Här kommer lite tips:

1) Se till att välja rätt tid att sälja bilen. Entusiastbilar brukar vara lättast att sälja precis vid början av sommarsäsongen. Annars får man räkna med släppa bilen för mycket billigare än vad den är värt om du ska sälja bilen i vinter t ex. 

2) Kolla upp vad bilen är värd via nätet. Så sätt kan du lättare ta ställning till vilken pris du ska lägga ut din bil för.

3) Som ovan fast nu ska du kolla på blocket.se vad bilarna som är samma modell, liknande miltal och utrustning ligger runt i pris. Så sätt kan du lägga priset där omkring.

4) Lämna in din bil på biltvätt både in och utvändigt. Det är värt pengarna! Eller gör du jobbet själv om du orkar.

5) Ta foto på bilen direkt efter tvätten. Helst under dagen. Bilderna blir bäst under solnedgången. Fotona ska helst tas på en öppen plats, där ingenting i bakrunden ska störas. Så sätt får man mer fokus på just bilen. Ta foto på alla sidor på bilen utvändigt precis som bilen vore en fotomodell. Och sen hela inredningen. Både fram och bak. Ta också en bild på bagageutrymmet.

6) Nu ska du ta reda på all fakta om bilen om du inte redan kan det. Fråga din märkesverkstad om en utrustningslista om du inte vet vad bilen har för utrustning. 

7) Dags att lägga in bilen på annons. Blocket är störst i Sverige så du kan lägga ut annonsen där. Börja med skriva några rader varför du ska sälja bilen eller skippa det om du inte vill. Men berätta en "hisspitch" om bilen. Det ska vara max 3-4 rader.

8) Sedan ska du punktvis lägga upp all utrustning du kommer på om bilen. EXAKT ALLT! Avsluta sista radens mening hur du vill ha affären osv.. som t ex OBS! ingen byte etc.

9) Lägg upp så mycket bilder du kan. Betala gärna extra för det. För det är det värt. Blocket erbjuder 5 extra bilder vid betalning. Så jag rekommenderar lägga ut 3 bilder på utvändigt och 2 bilder invändigt (fram och bak) sistabilden på bagageutrymmet. Fler bilder lockar bättre än en fattig bild.

10) När du gjort allt ovan så är det bara att lägga ut annonsen. Betala gärna för galleri också för maxa visningarna och synligheten.

Ytterligare tips efter annonsen är ute:

OM ingen hör av sig efter en vecka så teckna en veckoförnyelse. Så sätt hamnar din annons överst igen. Det kommer alltid privatpersoner som egentligen är bilhandlare som lägger skambud och säger dem kan redan hämta bilen samma dag. Upp till dig om du vill sälja den för budet eller inte. Kolla runt i blocket av samma bilmodell för du ska kunna argumentera när någon försöker pruta. En bra argument som du kan lägga upp till en seriös köpare är att du kan gå med på teckna en blocketförsäkring för hen att känna sig säker vid köp av din bil. För mer info om försäkringen får du läsa via Blockets hemsida.

Slutligen handlar ju alltid vilken bil och priset. Men gör du allt ovan så har du i alla fall bättre chans än alla andra. 

För att inte får problem med bilen när det är dags för visning kan det vara smart att köpa en Wynns Injector Cleaner som rengör insprutningen så att bilen går klockrent när köparen ska testa bilen. Produkten finns både för bensin och diesel. 

Wynns Injector Cleaner Bensin

Wynns Injector Cleaner Diesel

 

Lycka till! 

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×