Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2017-06-29

Spara massor med pengar genom att byta olja själv.

Enligt BMW ska man göra oljebyte var 3000mil. Men det tycker inte jag och andra BMW ägare. Så jag bestämde mig för att göra en "mellanservice", alltså på 1500mil istället. Har man en bil som har några år på nacken och nybilsgaranti inte gäller längre då kan man överväga att byta olja och oljefilter själv. För det skulle spara en massa pengar. Och man behöver inte vara en bilmekaniker för att göra det heller. Hela processen tog mig ca: 40 minuter. Och jag är en kontorsnisse. Så tror du skulle kunna klara det också. Men i detta fallet är det en BMW 530d 2009. Det kan varierar från bil till bil.

Självklart använder jag Wynns tillsatser i detta oljebyte. På så sätt behöver jag inte köpa de dyra oljorna utan räcker med att jag köper lite billigare olja men ändå kvalificerad för denna motorn.

Jag köpte 10 liter motorolja för 490 kr och oljefilter för 125kr. Oljan är säkert inte bättre än de dyra märkesoljorna men det gör inget. För där kommer Wynns tillsatser in i bilden som höjer det till premiumkvalite.

Se bilderna steg för steg hur jag gjorde oljebyte tillsammans med Wynns produkter.

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×