Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-04-04

I Norrland finns inte så många bensinmackar med premiumbränsle.

I Norrland finns inte så många bensinstationer med premiumbränsle såsom V-Power och Miles.

Alla motorer behöver bra bränsle precis som människor behöver vitaminer. Med Wynns har ni som bor i Norrland också möjlighet att få premiumbränsle i bilen eller scootern.

Vad är bränslets uppgift för din motor?
För att kunna köra vårt fordon behöver vi bränsle – det känner de flesta till. Men bränslet har faktiskt fler uppgifter än att vara drivmedel. Det ska dessutom rengöra, smörja och eliminera fukt i bränslesystemet. För att hålla motorn och bränslesystemet i trim är det därför viktigt att bränslet består av rätt komponenter i rätt mängd. Strängare miljölagstiftning medför nya bränslesammansättningar som är snällare mot miljön – men inte mot motorn. Bensin innehåller till exempel inget bly som har smörjande egenskaper. Eftersom dagens bränslen dessutom är känsligare för kemiska reaktioner kan olika sorters föroreningar, till exempel avgaser i tät trafik, ställa till problem. Det är viktigt att hålla rätt oktantal (bensin) för att motorn ska fungera optimalt. Visste du att bränsle är en färskvara som med tiden tappar oktantal? För att minska onödigt slitage på bränslespridarna och bränslepumpen kan du på ett enkelt och smidigt sätt tillsätta just de ämnen som behövs.

Vad påverkar bränslets smörjande egenskaper och effekt
Avsaknaden av bly och smörjande ämnen betyder att bränslepumpen och bränslespridarna inte smörjs i tillräcklig utsträckning – med ökat slitage som följd. I och med att dagens bensin inte innehåller tillräckligt höga halter av smörjande ämnen så uppnås heller inte optimal förbränning av bränslet. Extrem värme i dagens högteknologiska bränslespridare gör att bränslet lättare oxiderar. Konsekvenserna av oxidering är avlagringar och nedsmutsade bränslespridare.

Hur påverkar otillräcklig smörjning och effekt din motor?
Ökat slitage i bränslesystemet leder ofta till dyra reparationer eller byte av bränslespridare, bränslepump, ventiler och ventilsäten m.m. Otillräckligt smorda bränslekomponenter gör att sot lättare fastnar och täpper till bränslespridarna – med förlorad effekt som följd. Avgasvärdena ökar vilket innebär ökade utsläpp i miljön.

Använd Wynn´s Supremium Bensin regelbundet så ökar du livslängden på bränslesystemet och får mer kraft i motorn. Samtidigt minskar bränsleförbrukningen och utsläppen av farliga HC- och CO värden.

Additiver med höga halter av smörjande egenskaper underhåller bränslesystemet under hela behandlingstiden. Detta minskar sotbeläggningar och slitage på bränslespridarna och bränslepumpen som därmed håller längre.

En speciellt smörjande additiv, en friktionsmodifierare, gör att bränslepumpen och bränslespridarna jobbar lättare. Motorn arbetar mjukare och tystare och effekten ökar. Bränsleförbrukningen minskar.

Använd Wynn’s Supremium Bensin vid varje tankning. Du får då det bästa bränslet som går att uppbringa på vanliga tankstationer.

Wynns´s Supremium Bensin fungerar även bra till fordon som tankas med E85. Produkten är enkel att använda – ingen demontering krävs!

Finns även till Dieselmotorer. Wynns Supremium Diesel

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×