Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-10-31

Svensksåld eller Import?

Det finns både för- och nackdelar med importerad bil.

Något som är väldigt vanligt på importerade bilar är att mätarställningen är manipulerad. Ju kortare sträcka en bil har gått desto mer värd är den. Det finns många bedragare som inte skyr några medel för att tjäna lite extra pengar så de bryr sig inte alls om att lura någon. Det här är den allra största faran man måste se upp med när det kommer till importerade bilar.

Att köpa sig en importerad bil, i alla fall i Sverige handlar till största del om sunt förnuft. Om en bil som är utrustad med både navigationssystem och inbyggd mobiltelefon skulle ha rullat 1000-2000 mil nere i Tyskland per år kanske det inte är så troligt. Det skulle i så fall vara mellan hemmet och mataffären ungefär. Det är mer troligt att en sådan bil har rullat mellan 5000-6000 mil per år eftersom det troligtvis är en bil som någon använt i arbetet. Det är sådana här saker som man får leta efter så kan man lista ut om saker är rimliga själv. Man ska helst bilda sig en uppfattning om vad bilen skulle kostat i landet som den kommer ifrån. Man ska också försöka bilda sig en uppfattning om vad säljaren är för typ.

Bara för att en bil är nyimporterad så behöver det inte heller innebära att den är dålig för det. Man kan till och med kolla upp historiken för bilen i de flesta länder som bilarna är importerade ifrån. Dock kan det bli svårare för en bil som blivit importerad till Sverige för några år sedan. Det är bättre att lägga ner lite tid innan köpet på efterforskningar så att man slipper bli lurad. Ibland har det visat sig att importerade bilar varit stulna eller att det finns förfalskade service böcker i den.

En del påstår istället att det manipuleras lika mycket med mätarna här hemma som det gör på importerade bilar så att det inte är något man ska ta hänsyn till. Det här är alltså något man får ställas inför själv och bestämma om man ska lita på eller inte. Något som kan vara stora fördelar på importerade bilar är att de är mycket välvårdade, vilket givetvis kan variera, men rostskadorna är i allmänhet mindre tack vare att det är skonsammare saltmängd på vägarna i andra länder.

Det finns en del saker i utrustningen som kan skilja sig mellan svensk sålda och importerade bilar. Det kan vara saker som att värmesitsar och strålkastarrengörare inte ingår i grundutrustningen. Motoralternativen kan också vara mindre vilket en del kan se som en nackdel. Mindre motorer kan dock vara fördelaktigt för andra eftersom de är bränslesnålare. Den största fördelen med importerade bilar är nog att de i de allra flesta fall är billigare än de svenska. Det är främst på grund av utrustningen i bilarna. Då det nästan alltid är importerade bilar har mycket bättre utrustning än svenskålda. 

Ett bra tips är att kolla upp historien med Carfax. Många bilentusiaster har inget emot import så länge det är välbehållen och välomhändertagen med ärliga mil. Annars kan man även åka in till en auktoriserad verkstad och be dem gå igenom bilen innan köp. Det är värt dem pengarna.

Så är du ute efter en specifik bil och du vill har den så maxutrustad som möjlig så är det inte helt fel att köpa en import. Såvida du inte hitta en svensksåld med samma utrustning och pris. 

2018-10-24

Samarbete med SDM

Vi vill gärna stolt presentera denna fantastiska genuin bilgrupp SDM ( Street Dream Malmö) som vi idag är med och sponsrar.

Här om dagen stötte vi på 3 grabbar som startade upp SDM bilgruppen. Och efter vi har fått höra deras framtida planer blev vi bara helt enkel sålda. Som då bl a är att stödja cancerfonden. Som sponsror till gruppen kommer vi att ge alla medlemmar 20% rabatt när dem handlar i vår webbshop.

OBS! Ni måste dock registrera er först och meddela oss på info@wynns.se så kommer vi att lägga 20% rabatt på er konto och det rabatterade priset ser ni när ni är inloggad.

Så passa på joina SDM för en trevlig gemenskap av bilentusiasm och massor med roliga bilträffar/bileventer.

SDM är en liten bilgrupp i Malmö som vill bidra med att hjälpa Cancerfonden att komma ännu längre i sina forskningar kring cancern. Alla har vi någon gång berörts på något sätt, inom familjen, vänner och kollegor. Förlorat många kära människor. Därför har vi nu tagit fram en bildekal som SDM kommer sälja till människor nere i Malmö och omnejd.

Vad ser vi varje dag i trafiken? Jo, bilar till höger och vänster. Då tänkte vi varför inte vissa andra att även vi kan bli delaktig och bidra till Cancerfonden.

Dekalen visar att SDM tydligt stödjer cancerfonden. 

Varför heter dem Street Dreams? Jo, alla drömmer vi att någon gång i livet äga den där drömbilen vi haft i tankarna sen vi var små barn. Behöver inte vara någon sport eller lyxbil utan varje person har som mål att någon gång i livet köra sin drömbil ner för gatan, därav namnet Street Dreams.

Gilla och Följ Street Dreams Malmö på: https://www.facebook.com/groups/1422690021338477/

Dem har även Instagram: Street_Dreams_Malmo

 

 

 

2018-10-10

Tips inför vinterförvaringen

1. Platsen: 
Platsen för vinterförvaring är viktig. Luften ska vara torr vilket innebär att garaget måste vara antingen uppvärmt eller också avfuktat. Om luften är fuktig underlättas rostangrepp och problem med elsystemet. Undvik därför carport, ej uppvärmda garage, fuktiga källare, dragiga lador mm.

2.Ställ av bilen:
Stora pengar att spara på skatten. Försäkringsbolaget ändrar automatiskt försäkringen till garageförsäkring utan att du behöver säga till.

3. Rengöring:
Innan bilen ställs in är det lämpligt att tvätta den noga och gärna komplettera lackskyddet med ett lager vax.

4. Olja:
Ett oljebyte bör göras före vinterförvaringen. Bättre med ny olja än gammal i tråget under vintern. Dessutom är oljebytet klart när bilen tas i bruk på våren. Passa på även att köpa en burk Wynns Engine Oil Stop Leak för att bevara gummipackingar samt återuppliva dem.

5. Däck:
Fyll gärna på ett halvt till ett bar extra luft i däcken. Dels minskar det deformeringen och dels kompenserar det för ev förluster under vintern.

6. Sufflett:
Har bilen sufflett ska denna rengöras varsamt och skyddas från damm och smuts genom att täckas under förvaringen.

7. Underhållsladdare:
Batteriladdare med underhållsladding skall vara inkopplad under förvaringen. Lyft helst av polskorna från batteriet om bilen inte är av senare modell. Låt i så fall batteriet vara anslutet annars försvinner ex vis radiokoderna.

8. Bränsle:
Hur mycket bränsle som finns i tanken är inte viktigt. 

9. Låt bli att starta:
Starta aldrig motorn under vinterförvaringen. Kondens och sura gaser bildas då i motorn och i avgassystemet. Om motorn måste startas kör den då helt varm vilket i allmänhet är både obehagligt och olagligt.

10. Våren:
På våren kopplas batteriladdaren ur, lufttrycket kontrolleras och sen är det bara att köra. Glöm inte att det kan ha bli blivit dags att besikta bilen. Kör du med automatiskt körförbud (obesiktad) gäller inte vagnskadeförsäkringen. Naturligtvis kan bilen stå längre tid än över vintern på detta sätt. 

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×