Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-02-14

10 tips för dig som ska sälja bilen!

Funderar du på att sälja din bil? Här har du lite tips om hur du kan få mer uppmärksamhet på din bilannons. Och förhoppningsvis leda till affär. 

Att sälja bil kan både vara lätt och svårt. Det kan beror på många faktorer. Unika/sällsynta och bra utrustade bilar är oftas mest populära och går oftast rätt snabbt att sälja. Vanliga vardagsbilar brukar ta lite längre tid och jobb då det oftas finns mer att välja för köparen.

Men för att bäst nå ut till en spekulant är det rätt viktigt att se till att få bilen så attraktivt som möjligt. En bra annons med mycket info om bilen samt bra bilder visar att du är en seriös säljare än dem som bara lägger upp en fattig bild och 2 rader text.

Här kommer lite tips:

1) Se till att välja rätt tid att sälja bilen. Entusiastbilar brukar vara lättast att sälja precis vid början av sommarsäsongen. Annars får man räkna med släppa bilen för mycket billigare än vad den är värt om du ska sälja bilen i vinter t ex. 

2) Kolla upp vad bilen är värd via nätet. Så sätt kan du lättare ta ställning till vilken pris du ska lägga ut din bil för.

3) Som ovan fast nu ska du kolla på blocket.se vad bilarna som är samma modell, liknande miltal och utrustning ligger runt i pris. Så sätt kan du lägga priset där omkring.

4) Lämna in din bil på biltvätt både in och utvändigt. Det är värt pengarna! Eller gör du jobbet själv om du orkar.

5) Ta foto på bilen direkt efter tvätten. Helst under dagen. Bilderna blir bäst under solnedgången. Fotona ska helst tas på en öppen plats, där ingenting i bakrunden ska störas. Så sätt får man mer fokus på just bilen. Ta foto på alla sidor på bilen utvändigt precis som bilen vore en fotomodell. Och sen hela inredningen. Både fram och bak. Ta också en bild på bagageutrymmet.

6) Nu ska du ta reda på all fakta om bilen om du inte redan kan det. Fråga din märkesverkstad om en utrustningslista om du inte vet vad bilen har för utrustning. 

7) Dags att lägga in bilen på annons. Blocket är störst i Sverige så du kan lägga ut annonsen där. Börja med skriva några rader varför du ska sälja bilen eller skippa det om du inte vill. Men berätta en "hisspitch" om bilen. Det ska vara max 3-4 rader.

8) Sedan ska du punktvis lägga upp all utrustning du kommer på om bilen. EXAKT ALLT! Avsluta sista radens mening hur du vill ha affären osv.. som t ex OBS! ingen byte etc.

9) Lägg upp så mycket bilder du kan. Betala gärna extra för det. För det är det värt. Blocket erbjuder 5 extra bilder vid betalning. Så jag rekommenderar lägga ut 3 bilder på utvändigt och 2 bilder invändigt (fram och bak) sistabilden på bagageutrymmet. Fler bilder lockar bättre än en fattig bild.

10) När du gjort allt ovan så är det bara att lägga ut annonsen. Betala gärna för galleri också för maxa visningarna och synligheten.

Ytterligare tips efter annonsen är ute:

OM ingen hör av sig efter en vecka så teckna en veckoförnyelse. Så sätt hamnar din annons överst igen. Det kommer alltid privatpersoner som egentligen är bilhandlare som lägger skambud och säger dem kan redan hämta bilen samma dag. Upp till dig om du vill sälja den för budet eller inte. Kolla runt i blocket av samma bilmodell för du ska kunna argumentera när någon försöker pruta. En bra argument som du kan lägga upp till en seriös köpare är att du kan gå med på teckna en blocketförsäkring för hen att känna sig säker vid köp av din bil. För mer info om försäkringen får du läsa via Blockets hemsida.

Slutligen handlar ju alltid vilken bil och priset. Men gör du allt ovan så har du i alla fall bättre chans än alla andra. 

För att inte får problem med bilen när det är dags för visning kan det vara smart att köpa en Wynns Injector Cleaner som rengör insprutningen så att bilen går klockrent när köparen ska testa bilen. Produkten finns både för bensin och diesel. 

Wynns Injector Cleaner Bensin

Wynns Injector Cleaner Diesel

 

Lycka till! 

2017-12-20

Fram- , bakhjulsdrift kontra fyrhjulsdrift

Att kategorisera vad som utgör en bra vinterbil är inte det lättaste. Det handlar mycket om var i landet man bor och vilken typ av körning man gör. Viktigast är valet av vinterdäck som är anpassade till den körning du gör.

Bor man i storstadsområden och inte kör ut på landet eller till kusten där luftfuktigheten bidrar till att bilda is på vägarna, då duger ett friktionsdäck alldeles utmärkt. Viktigt är bara att inte snåla och köpa billiga däck. Kontinentala friktionsdäck är något som vi svenskar ska hålla oss borta ifrån.

Däcken är alltså den viktigaste säkerhetsutrusningen på en bil. Grundförutsättningen är att bilen ska vara utrustad med rätt typ av vinterdäck och att dessa inte är för gamla. Gummi är ett organiskt material och har därför ett ”bäst före” datum. Ju äldre däcken är, desto sämre prestanda har de, framförallt på is.

Fyrhjulsdrift
Många tror att det säkraste man kan köra i vinterväglag är fyrhjulsdrivna bilar, men glömmer ofta att även de kräver att man kör försiktigt. Rakt fram på vanliga vägar så ger fyrhjulsdriften inga fördelar. Många tror att bara för att man har en fyrhjulsdriven bil så kan man köra fortare. Glöm det! Bromssträckan är densamma som för tvåhjulsdrivna bilar. Visst är fyrhjulsdrift att föredra om man ska ta sig uppför snöiga och isiga backar eller om Gatukontoret inte hunnit ploga vägar och gator efter nattens snöfall. Det man inte tänker på och som de flesta bilhandlare ”glömmer” att berätta är att om man tappar väggreppet med en fyrhjulsdriven bil, så släpper alla fyra hjulen om man inte gasar på. Just det. Gasar på istället för att frikoppla eller bromsa som är den mest naturliga reaktionen. De flesta tror också att det är okej att köra fyrhjulsdrivna bilar på året-runt däck, men den villfarelsen vill jag gärna ta död på. Eftersom det krävs acceleration för att häva en sladd så krävs det också optimalt väggrepp. Så riktiga vinterdäck och gärna med dubb, är definitivt att rekommendera annars kan man råka riktigt illa ut.

Framhjulsdrift
Framhjulsdrivna bilar har historiskt ansetts vara bättre vinterbilar än bakhjulsdrivna. Tack vare att en större del av bilens tyngd ligger över framaxeln så är väggreppet bättre…rakt fram och i uppförsbackar. I kurvor tenderar dock framhjulsdrivna bilar att understyra, dvs. gå rakt fram i kurvor. Nu har dessa tendenser till stor del försvunnit tack vare elektroniska hjälpmedel som antispinn och stabilitetskontroll. Det handlar om sensorer som känner av om något hjul tappar fästet. De flesta framhjulsdrivna bilarna är utrustade med dessa hjälpmedel som i de flesta fall gör dem till ett fullgott alternativ till fyrhjulsdrift. Att få sladd med en framhjulsdriven bil är ytterst ovanligt och kräver att man provocerar bilen genom onaturliga rattutslag. Om bilen trots allt släpper greppet, så löser man lätt detta med att trampa på kopplingen eller släppa gasen om man har automatlåda.

Bakhjulsdrift
Innan elektronikens intåg så var bakhjulsdrivna bilar ganska hopplösa att köra på snö och is, såvida man inte stoppade i sandsäckar i bagageutrymmet för att öka väggreppet. De sladdade gärna i kurvor och ofta utan förvarning. Denna tid är över sedan ett antal år. På samma sätt som elektroniken hjälper framhjulsdrivna bilar så hjälper antisladdsystemen bakhjulsdrivna bilar att hålla sig stadigt på vägen vid de flesta underlag. Faktum är att det numera är hugget som stucket vilket som är att föredra och är numera en fråga om vilket bilmärke man gärna vill köra. En bakhjulsdriven bil har inga tendenser att understyra och är därför ofta skönare/roligare att köra på kurviga vägar.

Till sist så gäller det att komma ihåg att ingen bil är bättre än den som sitter bakom ratten. Det är du som bilförare som måste anpassa dig efter rådande förhållanden. Ingen bil kan än så länge tänka åt dig eller förutse hur övriga trafikanter beter sig. Var också noga med att välja rätt bil för just din körning och följ inte bara trender. Det handlar om din säkerhet och ekonomi. Kör försiktigt!

2017-12-01

Wynns även i Taiwan

Wynns finns i hela världen även i Taiwan. Här ser vi en taxibolag som väljer Wynns till deras bilar. :)

2017-11-22

Black Friday

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×