Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-03-14

Rot-avdrag för bilreparationer.

SFVF fortsätter slåss för Rot-avdrag på bilreparationer.
Öppet brev till Magdalena Andersson, inför rot-avdraget på bilreparationer och kringtjänster samt återställ avdraget till 50%! Sveriges Fordonsverkstäders Förening kräver krafttag mot svartjobb som försämrar konkurrensen för hederliga verkstäder, bilvårdare, däckverkstäder och företagandet!

-Verkstäder, däckhandlare, bilvårdsföretag och andra får det allt svårare att konkurrera på samma villkor och det är inte rimligt, säger Bo Ericsson vd på SFVF.

När Kantar Sifo nyligen gjorde en undersökning i Norrland tyckte hela 92 procent av de tillfrågade att rot-avdraget är bra. I samma undersökning visar det sig att 6 av 10 i regionen tror att viljan att köpa svart arbetskraft skulle minska om rot-avdraget återställs till 50 procent av arbetskostnaden. 6 av 10 tror att fler privatpersoner kommer att köpa vita hantverkstjänster om rot-avdraget återställs.

-Vår bedömning är att rot-reformen det bästa verktyget vi har mot svartjobb i vår bransch också, säger Bo Ericsson.
Få verkar tänka på att svartarbetet i vår bransch leder till förlorade skatteintäkter från verkstäder, bilvårdsanläggningar, däckverkstäder mf l.

-Det är inte rimligt att fördärva en reform, som både är uppskattad hos allmänheten och fungerar, därför uppmanar vi regeringen att införa ett bevisat väl fungerande verktyg mot svartjobb säger Bo Ericsson.

Förra gången kom rapporten ”Utanför”, skriven av Benjamin Dousa och som beskriver hur akut problemet är.

-Hur många verkstäder, rekonditioneringsföretag och däckverkstäder måste gå i konkurs innan vi inser allvaret och gör något åt det, säger Bo Ericsson. Alla förstår att man inte kan driva ett företag om man tar 99 kronor för ett hjulskifte eller en handtvätt? ROT-avdraget medför att färre bilägare åker till oseriösa verkstäder som inte betalar skatter, moms eller miljöavgifter, avslutar Bo Ericsson.

 

Källa från motormagasinet

2018-02-28

Vissa saker som du själv kan göra för underhåll av bilen.

Det finns några saker som man själv kan kontrollera på sin bil utan att behöva lämna in den på en verkstad.
Till exempel så kan man ta sin bil på en test tur. Genom att ge sig ut några mil med bilen så kan man lyssna på bilen om man hör något konstigt eller om det finns några vibrationer i bilen som inte ska vara där.
På en test tur är det därför viktigt att man inte har på någon radio eller något annat ljud så att man verkligen kan lyssna.
Känn gärna även efter hur stötdämparna känns, skulle det gunga mycket så är stötdämparna slitna. Dämparna kan man även kolla stillastående genom att man trycker ner ena hörnet av bilen och släpper, gungar det är de slitna men om det inte gungar så är det bra.
På test turen kan man även kolla om bromsarna är bra genom att bromsa lite hårdare än normalt.
Man kan kontrollera spolarvätska och torkarbladen på bilen själv. Med torkarbladen så finns det en oskriven regel och det är att man ska byta torkarblad samtidigt som man byter däcken på våren och på hösten för att vara p den säkra sidan att de ska fungera på bästa sätt.
Spolarvätska kan man fylla på själv genom att följa de instruktioner och mått som finns på en flaska med spolarvätska. Andra vätskenivåer kan man också kontrollera som bromsvätskan och kylarvätskan.
Kylarvätskan kan man också fylla på själv men man ska tänka på att man inte ska blanda olika kylarvätskor och bör därför använda det som rekommenderas. Skulle nivån på bromsvätskan vara låg så är det bäst att vända sig till verkstad.
Byte av olja och oljefilter kan man göra på egen hand och det enklaste är att ta bilen till en hall där man kan lyfta upp bilen. Innan man byter olja ska man se till så att man har ny olja som man kan fylla på, ett nytt oljefilter som man ska byta ut den gamla med samt att man även har en ny packning till ojepluggen. Oljepluggen sitter oftast under bilen som man får lossa för att tappa ut den gamla olja i bilen. Det kan ta en liten stund innan oljan runnit ut. När oljan runnit ut så använder man det nya packningen till pluggen och sätter tillbaka pluggen.
Tar lite olja och smörjer på tätningsringen till det nya oljefiltret och sätter det på plats sedan häller man i den nya oljan. Man kan till exempel även kolla batteriet själv och se till att det sitter fast ordentligt och att det är rent och fint.
Har det kommit ärg på batteriet så kan man ta bort det med en stålborste. Man kan också använda elektronikspray på batteriet som motverkar ärgning. Man kan även se över bilens alla lås och gångjärn i dörrar, baklucka och motorhuv. Behövs det smörjas så använd ett högtrycksfett som finns på sprayflaska. Det är ett bra fett som kryper in i de flesta skrymslen och vrån.

2018-02-21

Nu är den äntligen här! Wynns Multiserve 4 in 1

I många år har Wynns äntligen utvecklat den ultimata maskinen för alla bilverkstäder. Wynns Multiserve kan klara av att rengöra 4 bränslekomponenter med ett enda knapptryck.

Den är lätt att använda och Wynns har även patent på maskinen. Så med andra ord är vi ensamma på marknaden med just denna maskin.

Maskinen har blivit en succe runt om i världen och verkstäderna gillar enkelheten och effektiviteten. 

Med MultiServe rengör du turbon på ett koncentrerat sätt för maximal effektivitet. Luftintagsrengöring som bl a rengör EGR-ventiler, optimerar även bränsleförbrukningen, återställer motoreffekten och förhindrar kostsamma reparationer. Rengöringen av partikelfiltret ger tillbaka kraften till fordonet och du undviker dyrt utbyte av dieselpartikelfiltret. Injektorrengöringen optimerar bränsleförbrukningen, möjliggör en stabil tomgång, återställer motoreffekten och ger en känsla av smidighet.

Vi har lagt upp lite bilder från olika verkstäder se ovan.

För mer info om Multiserve maskinen. Klicka här!

2018-02-14

10 tips för dig som ska sälja bilen!

Funderar du på att sälja din bil? Här har du lite tips om hur du kan få mer uppmärksamhet på din bilannons. Och förhoppningsvis leda till affär. 

Att sälja bil kan både vara lätt och svårt. Det kan beror på många faktorer. Unika/sällsynta och bra utrustade bilar är oftas mest populära och går oftast rätt snabbt att sälja. Vanliga vardagsbilar brukar ta lite längre tid och jobb då det oftas finns mer att välja för köparen.

Men för att bäst nå ut till en spekulant är det rätt viktigt att se till att få bilen så attraktivt som möjligt. En bra annons med mycket info om bilen samt bra bilder visar att du är en seriös säljare än dem som bara lägger upp en fattig bild och 2 rader text.

Här kommer lite tips:

1) Se till att välja rätt tid att sälja bilen. Entusiastbilar brukar vara lättast att sälja precis vid början av sommarsäsongen. Annars får man räkna med släppa bilen för mycket billigare än vad den är värt om du ska sälja bilen i vinter t ex. 

2) Kolla upp vad bilen är värd via nätet. Så sätt kan du lättare ta ställning till vilken pris du ska lägga ut din bil för.

3) Som ovan fast nu ska du kolla på blocket.se vad bilarna som är samma modell, liknande miltal och utrustning ligger runt i pris. Så sätt kan du lägga priset där omkring.

4) Lämna in din bil på biltvätt både in och utvändigt. Det är värt pengarna! Eller gör du jobbet själv om du orkar.

5) Ta foto på bilen direkt efter tvätten. Helst under dagen. Bilderna blir bäst under solnedgången. Fotona ska helst tas på en öppen plats, där ingenting i bakrunden ska störas. Så sätt får man mer fokus på just bilen. Ta foto på alla sidor på bilen utvändigt precis som bilen vore en fotomodell. Och sen hela inredningen. Både fram och bak. Ta också en bild på bagageutrymmet.

6) Nu ska du ta reda på all fakta om bilen om du inte redan kan det. Fråga din märkesverkstad om en utrustningslista om du inte vet vad bilen har för utrustning. 

7) Dags att lägga in bilen på annons. Blocket är störst i Sverige så du kan lägga ut annonsen där. Börja med skriva några rader varför du ska sälja bilen eller skippa det om du inte vill. Men berätta en "hisspitch" om bilen. Det ska vara max 3-4 rader.

8) Sedan ska du punktvis lägga upp all utrustning du kommer på om bilen. EXAKT ALLT! Avsluta sista radens mening hur du vill ha affären osv.. som t ex OBS! ingen byte etc.

9) Lägg upp så mycket bilder du kan. Betala gärna extra för det. För det är det värt. Blocket erbjuder 5 extra bilder vid betalning. Så jag rekommenderar lägga ut 3 bilder på utvändigt och 2 bilder invändigt (fram och bak) sistabilden på bagageutrymmet. Fler bilder lockar bättre än en fattig bild.

10) När du gjort allt ovan så är det bara att lägga ut annonsen. Betala gärna för galleri också för maxa visningarna och synligheten.

Ytterligare tips efter annonsen är ute:

OM ingen hör av sig efter en vecka så teckna en veckoförnyelse. Så sätt hamnar din annons överst igen. Det kommer alltid privatpersoner som egentligen är bilhandlare som lägger skambud och säger dem kan redan hämta bilen samma dag. Upp till dig om du vill sälja den för budet eller inte. Kolla runt i blocket av samma bilmodell för du ska kunna argumentera när någon försöker pruta. En bra argument som du kan lägga upp till en seriös köpare är att du kan gå med på teckna en blocketförsäkring för hen att känna sig säker vid köp av din bil. För mer info om försäkringen får du läsa via Blockets hemsida.

Slutligen handlar ju alltid vilken bil och priset. Men gör du allt ovan så har du i alla fall bättre chans än alla andra. 

För att inte får problem med bilen när det är dags för visning kan det vara smart att köpa en Wynns Injector Cleaner som rengör insprutningen så att bilen går klockrent när köparen ska testa bilen. Produkten finns både för bensin och diesel. 

Wynns Injector Cleaner Bensin

Wynns Injector Cleaner Diesel

 

Lycka till! 

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×