Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-08-22

Vänta inte med ett problem, förbygg problemet!

Många kunder till oss idag frågar om vilken produkt dem ska ha till deras bilar när ett problem uppstår. Vi har produkter till för akuta fall men vi har även produkter för förebyggande syfte. 

Varför inte använda våra produkter för förebyggande syfte?
Precis som att borsta tänderna så kan man få tandsten om man inte sköter borstningen dagligen. Sedan hamnar du hos tandläkaren som då kommer att slita sönder din plånbok. Det är i princip samma med bilar. För att din motor ska gå så bra som möjligt måste den hållas ren! Bränslesystemet, smörjsystemet och kylsystemet måste vara rent för att motorn ska fungera så optimalt som möjligt. Många bilverkstäder använder Wynns produkter vid service för att du som kund ska slippa problem med din bil och få en ökad driftsäkerhet och en reducering av miljöskadliga utsläpp.

Varför är det så viktigt med en ren motor?
Bilmotorn rengörs, smörjs och skyddas invändigt. Detta bidrar till förbättrad driftssäkerhet, lägre bränsleförbrukning, mindre utsläpp, förbättrad kompression, högre motoreffekt och skydd mot skadliga korrosiva angrepp. Med en Wynns Oil System Cleaner behandling får du bilen att behålla sin prestanda och släpper ut mindre skadliga avgaser. En modern förbränningsmotor har små toleranser. För att effekt, förbrukning och utsläpp skall upprätthållas optimalt, måste det hållas rent i bränslesystem, smörjsystem och kylsystem.

Oljesystemet:
Vid användning av Wynns Oil System Cleaner vid oljebyte för en invändig motortvätt är det dokumenterat att produkten tar bort skadliga avlagringar och sot i motorn. Det gör att man får bättre motoreffekt och kompression samt att den nya oljan förblir ren längre och ger en bättre smörjning och mindre slitage. 

Tips: Kolla på oljestickan hur oljan ser ut. Är den guldfärgad och blank är det bra. Är den svart betyder det att sotavlagringar håller på att byggas upp i motorn vilket ger en sämre smörjning av motorn.

Bränslesystemet:
I bränslesystemet byggs det hela tiden upp avlagringar och föroreningar. Om det inte åtgärdas leder det till ökad sotbildning vid förbränningen. Sotet fastnar på ventilsäten, ventilskaften, i vevhusventilationen, insugningsområde och kompressionsringar samt leder till att motoroljan blir snabbare förorenad. Detta medför att motorn tappar effekt och får en högre bränsleförbrukning. En rengöring med Wynns Injector Cleaner Petrol (för bensinmotorer) eller Wynns Injector Cleaner Diesel (för dieselmotorer) avlägsnar föroreningar som uppstår under drift, tar bort koks- och sotföroreningar från ventiler och kompressionsringar och tar även bort skadligt kondensvatten från bränslet och skyddar mot korrosion. 

Med Wynns produkter får du en effektivare och bättre motor och du sparar pengar!

2018-08-15

Wankelmotor

En Wankelmotor är en typ av förbränningsmotor med roterande rotor konstruerad av Felix Wankel år 1953. Motortypen kallas också för rotationskolvmotor. Arbetet utförs enligt främst Ottomotor men även dieselmotorns princip. Motorn har en trekantig svagt konvex liksidig rotor som roterar inuti ett rotorhus så att det kring rotorn bildas tre hålrum. Rotorn roterar tack vare förbränningstrycken. Liksom en vanlig fyrtaktsmotor har motorn fyra faser: insugning, kompression, arbetsslag och utblåsning. Alla tre sidorna av rotorn genomlöper de fyra faserna under ett varv, dock förskjutna i förhållande till varann. Under ett varv hos rotorn förekommer således varje fas tre gånger.

Wankelmotorns fördelar är varvvillighet, få rörliga delar, låg vikt, mjuk gång och liten volym. Nackdelarna har alltid varit hög bensin- och oljeförbrukning samt något svajig tillförlitlighet.
I detta fallet kan Wynns Formula Gold Engine Treatment göra succe på dessa motorer.

Mazda har genom historien blivit starkt förknippat med rotationsmotorn, mellan 1978 och 2002 tillverkades mer än 800 000 exemplar av RX-7 och det var därför många som höjde på ögonbrynen när företaget 2012 meddelade att produktionen av bilar med den här typen av motorer skulle upphöra. 

Mazda har inte längre någon modell med wankelmotor sedan RX-8 lades ned. Sista wankelmotorn från Mazda tillverkades 22 juni 2012. 

Att Mazda ska lansera en efterträdare till RX-8 är något som det ryktats om i flera år. Nu patenterar de en ny kraftfull wankelmotor och det ser ut som att ryktet till slut kan bli verklighet. Nya modellen kommer nämligen vara en elbil med wankelmotor. 

2018-06-27

Dieselbakterier

Hur uppstår dieselbakterier i ditt bränsle?
Dagens miljövänliga diesel är mer känslig för tillväxt av dieselbakterier tack vare ökad andel kolväte i bränslet. Detta gör att bakterier och mikroorganismer lättare och snabbare utvecklas. Dessa bildar bakterieansamlingar som förorenar bränslet och försämrar bränslekvaliteten. Bränslefiltret, bränslespridarna och bränslepumpen sätts snabbt igen. Kondens och fukt påverkar bränslet negativt. När varmt överblivet bränsle returneras i den svalare bränsletanken bildas kondens som lägger sig på botten i bränsletanken. Detta orsakar bakterietillväxt och kan även skapa isproppar och leda till rostangrepp på känsliga komponenter. Snabba temperaturväxlingar är också en anledning till att kondens bildas i bränsletanken. Dieselbakterierna får sin näring från kolvätena och dessa bakterieansamlingar bildas mellan kondensvattnet och bränslet. Under vår, sommar och höst är bakterietillväxten som störst då det bildas mer kondens p.g.a. temperaturskillnaderna.

Hur påverkar dieselbakterier din motor?
Dieselbakterierna sätter igen bränslefiltret, bränslespridarna och bränslepumpen. Detta kan leda till dålig sprutbild vilket orsakar oregelbunden tomgång, högre avgasvärden samt förlorad motorkraft. Detta kan orsaka motorstopp med dyra reparationskostnader som följd. Lägg till eventuella kostnader för bärgning av ditt fordon. Om man inte behandlar bränslet i tid förökar sig dieselbakterierna lavinartat. Bränslet måste då filtreras och även bränsle-tanken behövs demonteras och rengöras manuellt.

Du kan alltid vid förebyggande syfte eller vid akuta problem använda Wynn’s Fuel Biocide som dödar och eliminerar effektivt dieselbakterier/alger i bilens eller båtens bränsletank och filter.

Rekommenderas till alla dieselfordon som bilar, husbil, taxi, lastbilar, skogs och lantbruksmaskiner, marina motorer, dieselbåtar inombordare som utombordare. Många Åkerier, Taxibolag och Marina båtägare använder idag Wynn’s Fuel Biocide för att hålla bränsleledningar, bränslefilter och dieseltankar rena från alger och bakterier i både kurativt och förebyggande syfte.

2018-06-21

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×