Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2018-10-10

Tips inför vinterförvaringen

1. Platsen: 
Platsen för vinterförvaring är viktig. Luften ska vara torr vilket innebär att garaget måste vara antingen uppvärmt eller också avfuktat. Om luften är fuktig underlättas rostangrepp och problem med elsystemet. Undvik därför carport, ej uppvärmda garage, fuktiga källare, dragiga lador mm.

2.Ställ av bilen:
Stora pengar att spara på skatten. Försäkringsbolaget ändrar automatiskt försäkringen till garageförsäkring utan att du behöver säga till.

3. Rengöring:
Innan bilen ställs in är det lämpligt att tvätta den noga och gärna komplettera lackskyddet med ett lager vax.

4. Olja:
Ett oljebyte bör göras före vinterförvaringen. Bättre med ny olja än gammal i tråget under vintern. Dessutom är oljebytet klart när bilen tas i bruk på våren. Passa på även att köpa en burk Wynns Engine Oil Stop Leak för att bevara gummipackingar samt återuppliva dem.

5. Däck:
Fyll gärna på ett halvt till ett bar extra luft i däcken. Dels minskar det deformeringen och dels kompenserar det för ev förluster under vintern.

6. Sufflett:
Har bilen sufflett ska denna rengöras varsamt och skyddas från damm och smuts genom att täckas under förvaringen.

7. Underhållsladdare:
Batteriladdare med underhållsladding skall vara inkopplad under förvaringen. Lyft helst av polskorna från batteriet om bilen inte är av senare modell. Låt i så fall batteriet vara anslutet annars försvinner ex vis radiokoderna.

8. Bränsle:
Hur mycket bränsle som finns i tanken är inte viktigt. 

9. Låt bli att starta:
Starta aldrig motorn under vinterförvaringen. Kondens och sura gaser bildas då i motorn och i avgassystemet. Om motorn måste startas kör den då helt varm vilket i allmänhet är både obehagligt och olagligt.

10. Våren:
På våren kopplas batteriladdaren ur, lufttrycket kontrolleras och sen är det bara att köra. Glöm inte att det kan ha bli blivit dags att besikta bilen. Kör du med automatiskt körförbud (obesiktad) gäller inte vagnskadeförsäkringen. Naturligtvis kan bilen stå längre tid än över vintern på detta sätt. 

2018-09-05

En maskin, fyra funktioner!

Smuts, sot och avlagringar i inloppssystemet, turboladdaren, bränslesystemet och dieselpartikelfiltret försämrar prestanda och förbrukning vilket leder på lång sikt till dyrare reparationer. Detta problem kan du lösa med Wynns MultiSERVE i kombination med speciella rengöringsmedel.

Wynns har lanserat en maskin som erbjuder fyra funktioner. MultiSERVE är konstruerad för både bensin och dieseldrivna fordon för att rengöra insprutningssystemet, turboladdarens luftintagsystem och partikelfiltret. 

Till exempel, för att avlägsna avlagringar på vingarna på en turbo, har Wynns utvecklat Turbo Serve additivet. Denna rengöringsmedel införs via bränslesystemet (enheten måste anslutas till bränsleförsörjning och retur).
Om du har problem med en tät dieselpartikelfilter, måste du tillsätta DPF-CleanerDPF-Flush och slutligen DPF-Regeneratorn i maskinen en efter en och sätt in den framför partikelfiltret via anslutningen av differentialtrycksgivaren eller avgassensorns givare. Enheten har en speciell funktion för detta såväl som för turborengöring, för inloppssystemet och bränslesystemet.

Rengöringen av inloppskanalen tar mellan 75 och 90 minuter för att slutföra. Hur länge och i vilken hastighet de fyra städfunktionerna ska köras ges av maskinens meny eller en bruksanvisning. Effekten levereras till 40 kg MultiSERVE via 12 V-batteriet i fordonet så att det även kan användas på verkstaden. 

2018-08-29

Idag har vi lyckas få 2000 Likes på Facebook. Jämför med Wynns i övriga världen är vi rätt så överlägset. Vi är glada över så många som vill följa oss och vi gör allt för att tillfredställa er i framtiden. 

Wynns finns i hela världen men i sociala medier är dem inte lika duktig på. Så vi kan faktiskt skryta lite här att vi ligger näst bäst till. 

En bra dag som detta har vi bestämt att vi ska fira det med att ge våra kunder 25% rabatt på alla produkter i sortimentet. 

Vi hoppas att ni kan gå in på våra sociala medier så som Instagram, Youtube och Facebook och följa oss så vi blir ännu större! 

 

2018-08-22

Vänta inte med ett problem, förbygg problemet!

Många kunder till oss idag frågar om vilken produkt dem ska ha till deras bilar med ett visst problem. Och vi har produkter till för akuta fall samt vissa problem. Men vi har även produkter för förebyggande syfte. 

Varför inte använda våra produkter för förebyggande syfte?
Precis som att borsta tänderna så kan man få tandsten om man inte sköter borstningen dagligen. Sedan hamnar du hos tandläkaren som då kommer att slita sönder din plånbok. Det är i princip samma med bilar. För att din motor ska gå så bra som möjligt måste den hållas ren! Bränslesystemet, smörjsystemet och kylsystemet måste vara rena för att motorn ska fungera så optimalt som möjligt. Många bilverkstäder använder nu Wynns produkter vid service för att du som kund ska slippa problem med din bil och få en ökad driftsäkerhet och en reducering av miljöskadliga utsläpp.

Varför är det så viktigt med en ren motor?
Bilmotorn rengörs, smörjs och skyddas invändigt. Detta bidrar till förbättrad driftssäkerhet, lägre bränsleförbrukning, mindre utsläpp, förbättrad kompression, högre motoreffekt och skydd mot skadliga korrosiva angrepp. Med en Wynns Oil System Cleaner behandling får du bilen att behålla sin prestanda och släpper ut mindre skadliga avgaser. En modern förbränningsmotor har små toleranser. För att effekt, förbrukning och utsläpp skall upprätthållas optimalt, måste det hållas rent i bränslesystem, smörjsystem och kylsystem.

Oljesystemet:
Vid användning av Wynns Oil System Cleaner vid oljebyte för en invändig motortvätt är det dokumenterat att produkten tar bort skadliga avlagringar och sot i motorn. Det gör att man får bättre motoreffekt och kompression samt att den nya oljan förblir ren längre och ger en bättre smörjning och mindre slitage. 

Tips: Kolla på oljestickan hur oljan ser ut. Är den guldfärgad och blank är det bra. Är den svart betyder det att sotavlagringar håller på att byggas upp i motorn vilket ger en sämre smörjning av motorn.

Bränslesystemet:
I bränslesystemet byggs det hela tiden upp avlagringar och föroreningar. Om det inte åtgärdas leder det till ökad sotbildning vid förbränningen. Sotet fastnar på ventilsäten, ventilskaften, i vevhusventilationen, insugningsområde och kompressionsringar samt leder till att motoroljan blir snabbare förorenad. Detta medför att motorn tappar effekt och får en högre bränsleförbrukning. En rengöring med Wynns Injector Cleaner Petrol (för bensinmotorer) eller Wynns Injector Cleaner Diesel (för dieselmotorer) avlägsnar föroreningar som uppstår under drift, tar bort koks- och sotföroreningar från ventiler och kompressionsringar och tar även bort skadligt kondensvatten från bränslet och skyddar mot korrosion. 

Med Wynns produkter får du en effektivare och bättre motor och du sparar pengar!

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×