Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2016-12-30

Motor och Motorolja

Har du motorproblem såsom oljeläckage, olja som droppar då packningar blivit torra eller spruckna? Kall motor som knackar eller konstiga tickande ljud från ventillyftarna. Ryker det blå rök vid gaspådrag från avgasröret för att motorn är sliten? Då behöver du göra en invändig motortvätt (engine flush) för att rensa motorns oljekanaler på ett effektivt sätt.

Hög förbrukning av motorolja i äldre bil? Wynn’s professionella kemiska motorbehandlingsprodukter hjälper dig att förebygga eller reparera din bil utan att det kostar dig en förmögenhet. Våra produkter är väldigt effektiva och enkla att använda. Wynn’s produkter kan du använda som ett alternativ eller komplement till mekaniska reparationer.

Oavsett ålder och körsträcka så kan olika problem uppstå med ditt fordon. Wynn’s tillhandahåller högkvalitativa produkter i både problemlösande och förebyggande syfte.

Vad är motoroljans uppgift?
Motoroljan har många viktiga uppgifter. En är att smörja, det vill säga hålla friktionsytorna i motorn åtskilda. En annan är att kyla ner motorn genom att transportera bort värme. Den ska också skydda motordelarna från rost, minska vibrationerna och dämpa motorljudet. Mjukgörande ämnen håller gummipackningarna smidiga och elastiska så att de inte torkar, spricker och läcker olja.

Dessutom har motoroljan en rengörande funktion. I rengöringsprocessen blandas oljan efterhand upp med överflödig bensin, diesel eller etanol samt även med fukt och avgaser som trycks in via kolvringarna. Därför måste motoroljan och oljefiltret bytas med jämna mellanrum. Oljebytesintervallen specificeras av fordonstillverkaren.

Vad påverkar oljans kvalitet och funktion i ventilsystemet?
Fordon som ej används regelbundet orsakar stillastående olja i de trånga oljekanalerna i ventilsystemet eftersom dessa ej smörjs kontinuerligt. Detta gör att avlagringar bildas som täpper till ventilsystemet. Långa oljebytesintervaller försämrar oljans smörjande egenskaper och ökar slitaget på kolvringar, packningar och andra slitdelar i motorn. I olja av sämre kvalitet bildas lätt oljeavlagringar och smutspartiklar då den ej klarar av motorns höga arbetstemperatur i längden. Detta är typiska orsaker till tickande/knackande ventiler.

Hur påverkar dålig olja ditt ventilsystem?
De trånga oljekanalerna i ventilsystemet måste vara rena. Annars fås inte det oljetryck som krävs för att de hydrauliska ventillyftarna ska jobba i takt. Avlagringar och smuts i ventilsystemets trånga oljekanaler gör att ventillyftarna jobbar i otakt – och det är detta som orsakar det typiska tickandet/knackandet. Ventiler som jobbar i otakt slits fortare då tryckfördelningen blir ojämn och när de inte täpper till förbränningsutrymmet. Ventilskaften kan även knäckas. Tickande/Knackande ventiler minskar kompressionen vilket leder till nedsmutsat förbränningsutrymme och tappad motoreffekt. Tjockare olja, orsakad av smuts och avlagringar, cirkulerar trögare i oljesystemet. Detta gör att motorn får jobba tyngre vilket ökar bränsleförbrukningen. Den trögflytande oljan kan helt eller delvis sluta cirkulera i oljesystemet. Detta kan kräva kostsamma och tidskrävande reparationer eller i värsta fall orsaka motorhaveri.

2016-11-10

Rusta bilen för vintern!

Vintern har tagit ett stenhårt grepp om hela landet och det börjar bli hög tid att rusta bilen för att klara vintern bättre. Vi hjälper dig förstås med en enkel checklista för att göra bilen vinter-redo.

✓ Byt till vinterdäck! Nu råder det vinterväglag i stort sett hela Sverige och då ska vinterdäcken på senast den 1 december.

✓ Använd motorvärmare! Vi rekommenderar också att tillsätta Formula Gold Engine till motoroljan. Den skyddar motorn från bl.a. påfrestande kallstarter.

✓ Utrusta bilen med både borste och snöskrapa så blir det lättare att få bort frost och snö från bilen på morgonen.

✓ Packa ett överlevnadskit och förvara i bilen. Packa t.ex. filt, ficklampa, vatten, mat och en spade. Det blir snabbt väldigt kallt om man blir stående vid sidan av vägen.

✓ Glöm inte bensinen om du ställer av din bil. Addera blyersättning till tanken när du ställt av din bil för att motverka oxidering av bensinen.

2016-10-11

WHEELS NATIONALS i Älvdalen till helgen

Lördagen den 13:e Augusti är det stora bilträffen Wheels Nationals i Älvdalen.

Det kommer blir massor med fina bilar samt motorer. Vi hoppas på att vädret blir bra tills lördagen.

Wynn´s kommer att vara på plats. Så kom gärna förbi och köp lite Wynn´s produkter till förmånliga priser.

Wynn´s sponrar också med ”Engine Of The Year”. Ja det kommer blir ett spännande dag!

Under dagen kommer det också att bjudas på Livemusik och underhållning.

Dagen avslutas med River Valley Run, en kortege genom tiotalet byar, landets häftigaste cruising! Flera kilometer USA-bil ringlar sig genom det vackra landskapet!

2016-07-22

Toyota Corolla som vägra att ge upp.

Toyota har alltid varit kända för deras hållbarhet och felfria bilar. Denna videoklippet visar verkligen att Toyota håller måttet.

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×