Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
2017-04-25

5 Viktiga saker att tänka på när du ska sälja din bil.

Har du bestämt dig för att sälja bilen finns det flera saker du måste tänka på innan ägarbytet sker. Vi har sammanställt en lista med de fem viktigaste sakerna du bör tänka på innan du säljer bilen. För att få ett så högt försäljningspris som möjligt och för att affären ska gå smidigt är det bra att kolla igenom dessa punkter.

1. Formaliteter och skador
Något av det första du bör göra innan du sätter igång med din försäljning av bilen är att se över besiktning och service av bilen. Har dessa gjorts i rätt tid? Har du fått de stämplar du ska ha? Om din bil har mindre skador eller slitage kan det vara värt att reparera dessa. Även om du får lägga lite pengar på att snygga till bilen kan du oftast höja försäljningspriset. En potentiell kund kommer garanterat att påpeka brister på bilen för att sänka priset – se därför till att erbjuda en bil i ett så bra skick som möjligt.

2. Tvätta och städa
Precis som vi nämnde i punkten ovan är skicket på bilen väldigt viktigt för att du ska få ett så högt pris som möjligt. Redan innan du lägger ut din annons är det såklart bra att bilen är tvättad, polerad och ser så fin ut som möjligt. Gör en noggrann rengöring både utvändigt och invändigt. Om bilen är rejält skitig kan det vara värt att lämna in den på tvätt. Om du har rökt i bilen kan det vara nödvändigt att lämna in bilen på en så kallad djuprengöring. Eftersom din potentiella köpare köper en begagnad bil ska den vara så fin och fräsch som det bara går. När bilen är snygg är det bra om du försöker ta en så professionell bild som möjligt. Fota gärna bilen på ett ställe där bakgrunden är lugn och inte drar någon uppmärksamhet från bilen.  

3. Prissättning
Att sätta pris på bilen är en av de svårare utmaningarna. Du önskar såklart så högt pris som möjligt. Tipset är att kolla igenom annonser för samma bil som du ska sälja. Då ser du vilka priser andra säljare tar. Det är viktigt att ta upp flera saker i beräkningen, exempelvis hur många mil bilen kört, vilket tillverkningsår bilen har och om du investerat i bilen på olika sätt. Självklart spelar utrustningen en stor roll. Ju mer utrustning bilen har desto bättre. Oftast är det ingen idé att sätta för höga priser eftersom den potentiella köparen med största sannolikhet har stor koll på vad din bil är värd. Men ditt argument blir då kring utrustningen.

4. Prutmarginal
Sätt en prutmån och ett absolut lägsta pris så är du redo för förhandlingen. För en säker betalning är det viktigt att du ser överföringen av pengarna direkt. Tyvärr finns det många lurendrejare som visar dig att pengarna förts över från personens konto och sedan, när personen fått nycklarna till bilen – avbryter transaktionen. Acceptera heller inga större summor kontant. För bådas säkerhet ska du och köparen skriva ett köpekontrakt.

5. Rusta upp bilen med Wynns.
Ett bra tips att höja värdet på bilen är att använda Wynns produkter på bilen. Som t ex vår "SPA" behandling. Du berätta till din spekulant att du rengjort motorn med Wynns invändig motortvätt sedan hällt i Wynns Formula Gold Engine Treatment för bästa skydd. Samt rengjort hela bränslessystemet med Wynns Formula Gold Petrol eller Diesel System Treatment. På så sätt får du spekulanten att förstå att du tar hand om din bil vilket ökar trovärdigheten hos dig.

Hoppas detta gör dig klokare.

Lycka till med Bilförsäljningen!

Vänligen välj privat eller företag.

Privat
Företag
Du kan enkelt ändra detta val längst ner till höger på sidan
×